Miranda Baars

Aandachtsgebied: Autisme, ADHD, ODD, PGB

 

Ouder van Vergeten Doelgroep: Miranda Baars.

Al vanaf Owen zijn geboorte wist ik al dat hij bijzonder zou zijn. Zijn ontwikkeling en interesses waren heel anders dan de andere kinderen in mijn omgeving. Het meest maakte ik mij zorgen over het praten. Tot de leeftijd van 4 jaar heeft hij geen woord gezegd.

We zijn bij de dokter en verschillende KNO artsen geweest, maar Owen was gewoon “lastig” en ik was een overbezorgde moeder. Herkenbaar???
Op het moment dat ik in contact kwam met een kinderarts, werd ik pas serieus genomen en werd er een diagnose gesteld:Owen heeft klassiek autisme en ADHD.

De juiste school werd gevonden. Owen bleek zich snel te ontwikkelen op andere vlakken. En zit nu op z’n plaats bij de Berg en Boschschool in Houten. Naja… niet helemaal. Maar het is voor hem de enige school in de omgeving. Owen inmiddels 14 jaar en midden in de puberteit begint het nu steeds lastiger te vinden dat hij “anders” is. Dikwijls loopt hij tegen dingen aan zoals: sociale contacten en buitenschoolse activiteiten.

Ik als alleenstaande moeder, liep al geruime tijd tegen obstakelingen aan. En het werd me ook niet makkelijk gemaakt door de veranderingen van de regels in de zorg. Er waren geen oplossingen voor mijn complexe hulpvragen. Ik wist niet altijd waar ik heen kon gaan met mijn vragen of welke weg ik moest volgen.
Ik begon beroepsopleidingen op het gebied van ADHD en autisme. Volgde zoveel mogelijk workshops. Bezocht congressen en lezingen. Ging werken als ervaringsdeskundige bij het NVA en AIC. Werkte met jongeren met een stoornis bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast had een kleine netwerk waar we elkaar als ouders konden helpen. We namen het heft in eigen handen en het idee was geboren! Project Amazing.

En we zitten nog boordenvol met leuke ideeën. Mijn creatieve uitspattingen kan ik hierin kwijt, en het belangrijkst: ik help andere ouders en de jongeren die het zo hard nodig hebben. En ik krijg er heel veel voor terug.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube