panters-fcutrecht-070514

 

De Panters
Onder het motto ‘voetbal is voor iedereen’ en op deze wijze staat niemand buitenspel bij Brederodes organiseert Brederodes het G-voetbal.

Ons team heet De Panters
G-voetbal is bedoeld voor kinderen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het ‘reguliere’ voetbal. Let wel: we beschouwen G-voetbal gewoon als voetbal. En ook de KNVB biedt dezelfde kwaliteit, service en benadering. Het enige verschil is, dat bepaalde aspecten worden aangepast wanneer dat nodig is. Het motto luidt: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet! Zie ook de informatie over G-voetbal op de KNVB site.

Doelstelling
We organiseren trainingen, wedstrijden en nemen deel aan toernooien. Uitgangspunt is dat kinderen van 6 tot 16 jaar kunnen mee doen, mits:
* zij in staat zijn om zowel aan zaal- als buitenvoetbal mee te doen
* zij hiervoor regelmatig beschikbaar zijn
* zij voldoen aan de minimale voorwaarden om in teamverband te kunnen functioneren.

De sporters
Kinderen moeten hun favoriete sport kunnen uitoefenen. Plezier en respect voor elkaar zijn belangrijker dan de sportieve prestatie als zodanig. Van de spelers wordt verwacht dat zij naar vermogen bijdragen aan het teamgebeuren, zowel binnen als buiten het veld. Het is niet verplicht om aan trainingen en wedstrijden mee te doen, maar men kan niet zonder opgaaf van redenen steeds weg blijven. Afwijkend gedrag, zoals agressie, wordt niet getolereerd.

De begeleiders
Van de begeleiders wordt verwacht dat zij zich kunnen inleven in wat de spelers nodig hebben om te kunnen floreren in hun spel. Voorts een open oor voor hetgeen de spelers naast het voetballen bezig houdt. Bij de Brederodes hebben alle trainers het G-trainer certificaat van de KNVB.

Buiten de club
Heb je belangstelling om ons te ondersteunen in dit project of wil je je kind aanmelden, dan kan dit bij de Founding Father, Frits Westervoorde.

 

De Panters
Elke zaterdag 10-11.15 uur
v.v. Brederodes,
Sportpark Blankesteijn Vianen

www.brederodes.nl
g-team@brederodes.nl
Frits Westervoorde: 06 21 554 016

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube