logo-porjecta

De oprichters

diana-zw

Diana Wagenaar

Aandachtsgebied: Autisme, Verstandelijke beperking, PGB, WMZ

Ik ben Diana, moeder van Rick (19).

Rick is al met een ongewone start begonnen, 39 weken met spoedkeizersnede, waarbij ineens bleek dat hij veel te klein was ( 1536 gr en 41 cm).Dat komt wel goed zeiden ze in het ziekenhuis, die groeiachterstand haalt hij wel in als hij 4 a 5 jaar is. Niet dus!!

Ik kwam met Rick in de mallemolen terecht, nadat ik eerst als overbezorgde moeder was bestempeld door huisarts en consultatiebureau. Want waar kwam dat fladderen vandaan? En alleen tenenlopen is toch ook niet goed?? Valt wel mee zei men. Op mijn verzoek toch een controle in WKZ waarbij bleek dat zijn schedelgroei toch ca een jaar achterliep op kalenderleeftijd. Ook op mijn verzoek werd kinderfysio gestart.. wat bleek?? Rick liep een jaar achter met zijn motoriek.. Woest was ik op het consultatiebureau.Uiteindelijk toch groep 1 geprobeerd, maar daar liep hij vast. Vanuit school zijn de testen opgestart en daar kwam de diagnose uit: PDD/NOS, trekken van klassiek autisme en waarschijnlijk verstandelijk beperkt.

Inmiddels zijn we jaren verder, Rick heeft idd ook die verstandelijke beperking en daarnaast ook een communicatiestoornis, waardoor hij vaak gefrustreerd raakt als hij wat wil zeggen, maar het woord komt niet naar boven. Rick zit nu in VSO 4 van de Cirkel in Gorinchem, gaat zijn laatste jaar in en heeft uitstroomprofiel arbeidsmatige dagbesteding. Het gaat goed met hem. Ik begeleid hem zelf thuis met allerlei dingen.

Inmiddels weet ik al veel van PGB, Jeugdwet/WMO en Wajong. Ik wil me ook graag inzetten om andere mensen te helpen de juiste weg te vinden in het doolhof van instanties, scholen etc. Maar ook om met elkaar te praten en elkaar te ondersteunen. Ook werk ik als ervaringsdeskundige bij de NVA , bezoek congressen en ben ik bezig met een opleiding.

Ik vind t super dat we met Project Amazing een gat kunnen vullen in Vianen.

astrid doedens_zw

Astrid Doedens

Aandachtsgebied: Autisme, ADHD, ODD, PGB

 

Ouder van Vergeten Doelgroep: Astrid Doedens

Ik ben Astrid Doedens, getrouwd , moeder van 2 zoons , werk in de klantenservice en doe het secretariaat voor Reddingsbrigade Vianen en sinds september 2019 actief als penningmeester voor Stichting Project Amazing.

Onze oudste zoon Igor heeft ASS (pdd-nos) en TOS hij is inmiddels 19 jaar en zit in zijn laatste jaar op het MBO niveau 2 helpende zorg en welzijn.

Via Igor ben ik bij project Amazing terecht gekomen als helpende ouder en toen de vorige penningmeester er mee stopte heb ik er wel even over na moeten denken door alle werkzaamheden die ik al had maar dit project zit in mijn hart. Per 1 september 2019 ben ik de nieuwe penningmeester

Graag wil ik de jongeren stimuleren om actief te zijn ze sociaal stimuleren en leuke activiteiten voor ze organiseren en een luisterend oor bieden. Ook de ouders bied ik graag een luisterend oor en help ze graag met hun vragen .

Ook deel maken uit dit geweldige team?